Gestoofd kalfsvlees

Gestoofd kalfsvlees

Geplaatst op

Een tijdrovende maaltijd, maar een echte aanrader!

Voorbereiding ca. 40 min. Volledige bereidingstijd 3.5 uur. Dit recept is voor zes personen.

Nodig:

  • 800 gram kalfsvlees in stukjes (of ruim 1 kg als je geen filet kan vinden. Kalfsvlees met bot?? Laat het bot lekker zitten, flavour all over!!)
  • 6 wortels
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram boter
  • 1 ui,
  • scheut rode wijn
  • 1 bouquet garni (kruidenbundeltje)
  • 750 ml runderbouillon naar eigen voorkeur
  • zout en peper.

In een ovenbestendige pan verwarm je de boter, bak hierin het kalfsvlees aan.

Voeg de uien, knoflook, worteltjes en bouquet garni toe.

Hierbij doe je circa 200 ml van de bouillon + de rode wijn (of cognac). Naar smaak zout en/of peper toevoegen. Laat dit 1 uur opstaan.

Verwarm je oven voor op 190°C.

Na 1 uur plaats je de pan, nadat de overige (opnieuw opgewarmde) bouillon heb toegevoegd in de oven voor ongeveer 2.5 uur.

Controleer het tussendoor wel, het moet niet droogkoken in de oven.

Het is klaar als je vlees mals is en bijna uit elkaar valt!

Uit: I know how to cook van Ginette Mathiot