Gevulde eieren
Geplaatst op
Heerlijk zijn deze dingen. Vroeger hadden we deze (vrijwel!) altijd op de feestjes… net zoals al het andere lekkere eten die moederlief maakt(e)…
Eigenlijk maakt, want mijn mams kookt nog steeds subiem! Anyway…tijd om deze eitjes eens zelf te maken. En dan op de manier zoals ik het van huis uit heb geleerd!
Voor 15 eieren heb je nodig (dus 30 gevulde eieren)
- 15 eieren (hardgekookt)
- 1-2 eetlepels mayonaise
- 1-2 eetlepels piccalilly
- 1/2 theelepel gemalen witte peper
- snufje paprikapoeder
- stukjes tomaat, peterselie e/o augurk als garnering.
Kook de eieren eerst even hard. Iedereen heeft hier zo zijn of haar wijsheden over… Ik heb ze in ieder geval 15 minuten in de pan gehad. En ben begonnen met koud water…
Laat ze eventjes schrikken (d.w.z: goed koud water over de eieren laten stromen) na het koken en pel de eieren dan.
Leg alvast een grote zeef boven een kom.
Halveer de eitjes en schep het eigeel in een bakje zeef. Voeg de piccalilly toe aan het eigeel en zeef alles. Breng op smaak met de paprikapoeder, de witte peper en 1-2 eetlepels mayonaise. Meng even door, proef of het de smaak heeft die jou bevalt… eventueel kun je nog wat extra piccallilly toevoegen.
Doe het mengsel in een spuitzak + gekarteld spuitmondje en verdeel over de eitjes.
Geen spuitzak, doe het dan zo sierlijk mogelijk met een kleine theelepel
Snij de augurk, tomaat e/o peterselie in kleine blokjes en verdeel over de gevulde eitjes!