Gevulde paprika
Geplaatst op
Gevulde groente is altijd heerlijk! Denk aan het vullen van een courgette, de paprika of een aubergine. Als je meer in de ‘exotische’ groenten gaat kijken, zoals die vanuit mijn geboorteland, kun je daar ook volop losgaan!
Voor dit recept heb je voor 2 personen nodig:
- 3 (punt)paprika’s (kleur naar eigen wens)
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 tomaat
- 1 knoflookteentje
- 1 rood uitje
- optioneel: feta of geitenkaas.
- kruiden naar wens
Oven voorverwarmen op 180°C.
Snipper het uitje en de knoflookteen. En snij de tomaat in kleine blokjes. De vulling heel even voorbakken. Breng deze naar eigen smaak op smaak met kruiden zoals zout en peper.
Denk voor de kruiden aan oregano bijvoorbeeld of voor een Mediterane touch: komijn of ras el hanout.
Was de paprika’s en halveer deze. Haal de zaadlijsten uit de paprika. Je hoeft de paprika’s niet voor te koken.
De paprika’s smeer je heel dun in met olie. Nu mag er gevuld worden! Leg de paprika’s dan in een ovenschaal en bak ze in 15-20 minuten gaar in de oven.
Serveren met een frisse salade of met gegrilde groenten.