Gevulde paprika (vegetarisch)

Gevulde paprika (vegetarisch)

Geplaatst op

​ Een lekker, licht gerechtje in deze tijd van speculaas, kruidnoten of glühwein!

Voor 2 personen heb je nodig

  • 2-3 puntpaprika’s (gehalveerd en ontdaan van de zaadlijst)
  • 3 el huttenkase of zachte geitenkaas
  • 1 rode biet
  • 1/2 fijngesnipperd rood uitje
  • 1 el Italiaanse kruiden (denk aan gedroogde rozemarijn, tijm e/o basilicum)
  • Snufje zout
  • Rauwkost voor erbij, rucola bijvoorbeeld

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Meng de hüttenkäse met de kruiden en zout.

Schil het bietje en snij deze in kleine blokjes. Doe hetzelfde voor de ui. Meng de gesneden ui en biet door de hüttenkäse. Schep deze vulling in de paprikahelften.

Bak deze voor 15-20 minuten in de oven.

Serveer met rucola of een snelle salade van tomaat, mozzarella en rauwkost zoals spinazie bijvoorbeeld.

Eet smakelijk