Gnocchi-ovenschotel met kip, pesto en champignons
Geplaatst op
Een lekkere variant met gnocchi voor een snelle doordeweekse maaltijd die wel binnen 20-30 minuten op tafel staat.
Gnocchi spreek je uit als njokki en zijn dus een soort deegballetjes gemaakt van aardappel. Ik heb weleens getracht zelf gnocchi te maken, nouja.. er staat nog geen recept van online dus je kan het resultaat hieruit concluderen ;-).
Dit recept is heerlijk met stukjes kip, champignons en pesto! Lees je mee?
Wat heb je nodig voor 2-3 goede porties
- 500 gram gnocchi
- 1/2 pakje passata
- 1 bol mozzarella (in plakjes gesneden)
- 300 gram kipfilet
- 200 gram champignons
- 3 eetlepels (groene) pesto
- 2 eetlepels olijfolie
Bereid de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking; (ik moest ze 2-3 minuten koken)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm onderwijl wat olie en bak hierin de kipblokjes. Breng op smaak met de pesto. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg tot slot de passata toe.
Giet de gnocchi af en meng deze bij de rest van de ingrediënten in de pan. Schenk alles in een ruime ovenschaal en bedenk met de plakjes mozzarella. Bak de schotel in 20-25 minuten af, totdat de kaas in ieder geval goudbruin + lekker gesmolten is.
Serveer met wat rauwkost.