Granola Deluxe
Geplaatst op
Granola, wat een heerlijk goedje. Je kan er volop mee variëren qua ingedriënten. Met banaan of met gedroogd fruit… Of maak ’m eens met gepofte quinoa. Ik maakte al eerdere een pot vol granola, lekker voor bij de havermout of yoghurt. Ik wilde nu een wat luxere versie, verrijkt met banaan, gedroogd fruit en veel meer :-)!
Voor een ruime pot van 500 ml heb je het volgende nodig: 20 gram (rauwe) cashewnoten, 50 gram walnoten, 50 gram amandelen, 30 gram hazelnoten, 1 el kaneel, 1 geprakte banaan, 2 el geraspte kokos, 4 el havermout, 2 el amandelschaafsel, 1 tl honing, 2 tl kokosolie.
Als gedroogd fruit gebruikte ik: 2 tl gedroogde mango, 2 el papaya, 2 el ananasblokjes.
Verder voegde ik 2 el cacaonibs, 2 tl chiazaad, 2 tl lijnzaad, wat gojibessen en moerbeien toe. (deze voeg je na het bakken toe)
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak alle noten fijn, tot gewenste grootte. Doe alles in een koekenpannetje, samen met de geprakte banaan - kokosrasp - kokosolie - kaneel - amandelschaafsel en havermout. Bak dit kort eventjes. De banaan moet mooi fijngeprakt verwerkt worden door de noten/havermout-massa. Giet dit op een (met bakpapier beklede) bakplaat. Giet er nu de honing overheen.
Bak dit ongeveer 30-35 minuten. Kijk wel om de 10 minuten.
Opletten dat het niet verbrandt;
Eventueel nog niet fijngeprakte stukjes banaan alsnog prakken en door de notenmassa mengen. Anders heb je straks (ongebakken) banaan in je granola-pot en bederft het sneller.
Even laten afkoelen, in een pot of bakje goed te bewaren. Na afkoelen voeg je al het gewenste gedroogde fruit of superfoods toe!
Als je het in een luchtdichte pot bewaart blijft het wel 1-2 weken goed.
Lekker voor bij je yoghurt, havermout of een keer bij een dessert als crumble :)