Granola met tropisch fruit en chocolade

Granola met tropisch fruit en chocolade

Geplaatst op

Een tijdje terug kreeg ik een reep chocolade thuis gestuurd van Johnny Doodle! Je weet wel, de ‘concurrent’ van de Tony’s chocolade waar onder andere Instagram vol mee staat. Ik kreeg de melk-versie met stukjes fudge.

Buiten dat de chocolade heerlijk is om gewoon zo los op te peuzelen, is het ook heel smakelijk bij de kwark. En dus al helemaal door een beetje granola.

Ik maakte een bak vol granola, vol met noten, stukjes gedroogd fruit en…chocolade! Wat een feest. Zo kijk je iedere ochtend weer uit naar je ontbijtje!

Voor een goede bak vol heb je nodig:

  • 50 gram Johnny Doodle-chocolade (of andere chocolade)
  • 150 gram havermout
  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 50 gram notenmix met gedroogd fruit
  • 2 el gedroogde mango (in stukjes)
  • 1 handje rozijnen
  • 1 el cacao
  • 1 el olijfolie
  • 3 el honing
  • optioneel: 2 el gepofte quinoa e/o lijnzaad

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de havermout en -vlokken met de amandelen, 2 el honing en 1 el olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Als je de quinoa ook gebruikt, bak deze dan ook mee in de oven.

Leg hier het mengsel op en bak in circa 20-25 minuten (max.) goudbruin. Hussel het af en toe eventjes om. Na 20 minuten in de oven meng je het nog eens met de laatste lepel honing.

Eenmaal klaar meng je het havermengsel (nu al lekker!) met de noten, cacao, het gedroogde fruit en de chocolade.

Doordat de granola nog warm is smelt de chocolade en krijg je een mooi chocoladelaagje op je havervlokken/granola.

Laat dit afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak.

Blijft zeker 1-2 wk/wkn goed, maar zo lang hou jij je vast niet in ;-)!

Enjoy!