Hangop met wilde perzik en frambozen
Geplaatst op
Een zomers toetje na een ‘simpele’ BBQ. Hangop vind ik zelf altijd een traktatie, lekker stevig van structuur.
Heerlijk met wat fruit maar ook als hartig gerecht een feestje! Zie de labne op de blog!
Voor 6 porties heb je meer dan genoeg aan
- 750-1000 gram Griekse yoghurt
- Kaasdoek
- Bakje frambozen
- Takje verse munt
- 3 grote wilde perziken in stukjes
- Kaasdoek
Pak een schone kaasdoek en anders een theedoek. Schep de yoghurt hierin en knoop de doek dicht. Hang deze bijvoorbeeld met een pollepel boven een (hoge) pan zodat het vocht opgevangen wordt. Laat de yoghurt 4-5 uur uithangen in een kaasdoek. Het overgebleven vocht gooi je natuurlijk weg. Meng de munt met de verse frambozen en in blokjes gesneden perzik. Eventueel ter toevoeging doe je er wat citroen-balsamico bij. Serveer het fruit bij de yoghurt.
Eet smakelijk.
NB. Voor een extra boost aan het toetje kun je (huisgemaakte) custard of vla erbij serveren, zoals op de foto.