Havermout; Baked oats met vijgen en aardbeien
Geplaatst op
Havermout is tegenwoordig mijn favorietje ontbijtje! Het is minder saai dan sommige denken, er zijn echt meer dan zat variatiemogelijkheden . Ik las al vaker wat over de ‘Baked Oats’ ofwel de gebakken havermout. Instagram staat er vol van. Dus ik bedacht mijn eigen versie! Probeer ’m eens na!
Voor 1 persoon heb je nodig:
- 50 gram havermout
- 100 ml (amandel)melk
- handje bosbessen
- 1 gedroogde vijg (in plakjes)
- snufje kaneel
- 1 ei
- mespunt bakpoeder
- wat pecannoten (andere noten kunnen ook)
- 10 gr rozijnen
- 5 gram geraspte kokos.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng alle ingedriënten door elkaar, behalve een deel van de vijg. Giet het mengsel in een vorm (ik heb een kleine springvorm van 12 cm). Leg de plakjes vijg op het beslag.
Bak voor ongeveer 20-25 min. Opdienen met wat vers fruit en eventueel een eetlepeltje (maple- of ahorn) siroop.
Ook lekker met een beetje yoghurt of kwark erbij (of eroverheen) i.p.v. slagroom ;-)!