Havermoutpannenkoekjes met peer & kwark
Geplaatst op
Ik ben heel eerlijk, ik heb echt al best vaak pannenkoekjes van havermout geprobeerd te maken. En iedere keer zijn ze lekker, maar niet foto-waardig of hoe het zo hip heet ‘Deconstructed’. Deze lukte wel en waren ook subliem. Het zachte van de peer met het zure van de kwark, top!
Als je dit met de feestdagen of gewoon vandaag op tafel zet! Punten, check!
Voor 3 pannenkoekjes heb je nodig
- Een halve (goed rijpe) peer
- 5-6 el havermout
- Een snuf bakpoeder
- 1 ei
- 2-3 el (soja/koffie)-melk
- kaneel.
Meng alle bovenstaande ingrediënten heel goed door met een garde of misschien nog beter een staafmixer. De peer is als het goed is namelijk zo rijp dat hij door het mixen in kleine stukjes stukjes breekt én dus mengt.
Als je het beslag wat rijker of dikker wil, kun je of wat havermout toevoegen. Maar wat geraspte kokos óf wat lijnzaad kan ook.
Doe in een koekenpan een beetje kokosolie (boter o.i.d.) is ook goed. Maak drie mooie pannenkoekjes. Let op: dit beslag is wat anders dan het normale pannenkoekenbeslag, dus laat het echt goed aanbakken aan de onderzijde. Als het naar jouw idee draaibaar is, draai de pannenkoekjes om. Bak af. En serveer met een toef magere kwark!
Eet smakelijk!