Hüttenkäse-taartjes
Geplaatst op
Recept deel twee in het kader van de challenge rondom de hüttenkäse!
Voor twee van deze minitaartjes heb je nodig:
- bakvorm van 12 cm (2x)
Voor het deeg
- 150 gram speltmeel
- 1 ei
- 20 gram roomboter (op kamertemp)
- 30 gram kokosolie (gesmolten)
- snuf gedroogde tijm
- zout naar eigen wens
- handje lijnzaad
- water (zo nodig)
Kneed al bovenstaande ingrediënten in een kom samen tot een bol.
Laat dit minimaal 30 minuten rusten in wat folie in de koelkast.
De vulling
Nodig
- Gerookte zalm
- Hüttenkäse
- twee plakjes brood (gehalveerd)
- mosterd
- muntpesto
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden C.
Rol het deeg uit als het klaar is.
Bekleed de vormpjes met bakpapier en leg het deeg hierin. De bodem en randen moeten bedekt zijn. Beboteren of invetten hoeft niet.
Leg eerst een plakje zalm op de bodem.
Meng de hüttenkäse met een lepeltje muntpesto en schep een lepeltje in de taartvorm.
Vervolgens een plakje brood. Dan weer zalm, hüttenkäse, plakje brood en aftoppen met hüttenkäse. Sprenkel hier (naar eigen wens) nog een pittige kaas overheen.
Bak dit taartje in 20 minuten gaar.
Voor de tweede taartje geldt hetzelfde, alleen laat je hier de muntpesto weg. En gebruik je de mosterd!
Succes gegarandeerd!
En….de volgende dag net zo lekker als lunch!