Hummingbirdtaart van Jamie Oliver

Hummingbirdtaart van Jamie Oliver

Geplaatst op

Deze prachtige taart maakte ik voor de verjaardag van mijn schoonvader! Ik maakte hiernaast ook nog een bosbessentaart, maar mijn kritische tong wil dit nog wat perfectioneren. Dus die volgt nog eens. Enfin, deze taart viel erg goed in de smaak. Een heerlijke combinatie van stukjes banaan, ananas & praliné. Beter kan bijna niet toch?!

Probeer het zelf eens. Dit recept is gebaseerd op het recept uit het boek Comfort Food van Jamie Oliver.

Voor 1 taart heb je nodig:

  • Twee springvormen (van 23 cm)
  • 4 rijpe bananen
  • flinke snuf kaneel
  • 1 blik ananas van 425 gram
  • 250 ml olijfolie
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 350 gram rietsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram pecannoten

Glazuurlaag

  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram poedersuiker
  • sap van 1 limoen
  • rasp van 2 limoenen
  • 40 gram boter (op kamertemperatuur)

Strooisel

  • 100 gram suiker
  • 50 gram pecannoten (of andere noten)

Verwarm de oven tot 180 graden C. Vet de twee springvormen in met wat olie.

Pak twee mengkommen. In de eerste doe je alle droge ingrediënten. Dus hierin gaat de kaneel, de meel en rietsuiker.

In de andere kom prak je de eerst de bananen. Snij de ananas in kleine stukjes en meng bij de bananen. Voeg hierna de eieren toe samen met de olijfolie & vanille-extract.

Meng de natte en droge ingrediënten door elkaar tot je een homogene massa krijgt.

Hak de 50 gram nootjes fijn en meng dit ook door het beslag.

Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak in 35-40 minuten gaar.

Laat de taart rustig afkoelen.

Voor het glazuur

Meng alle genoemde ingrediënten en besmeer hiermee de taarthelften zodra deze is afgekoeld.

Voor de praliné (Zie ook foto)

Laat de suiker rustig smelten in een koekenpannetje of pan met een dikke bodem. Niet roeren. Gewoon de pan wat heen en weer en dat is al voldoende. Als de suiker bruin begint te kleuren voeg de noten samen met een snuf zeezout toe :).

Meng dit even en giet op een bakpapiertje. Laat het hard worden en snij (of hak) in stukjes.

Nu is het tijd om de taart af te maken, dit mag natuurlijk zoals je wil! Maar het plaatje spreekt voor zich!

Geniet ervan!!