Hummus met rode biet en basilicum
Geplaatst op
Lekker zelf je hummus maken? Doen! En het is vooral zo makkelijk. Mijn basisrecept voor hummus vind je hier!
Deze versie met rode biet en basilicum geeft de hummus een beetje extra smaak en tegelijk wordt ie wat zachter van smaak. Ook een smakelijke basis voor een toastje of boterham.
- 250 gram kikkererwten
- 4 eetlepels olijfolie
- Handje versie basilicum
- 50 gram rode biet
- 2 knoflookteentjes
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 eetlepel Tahini (sesampasta)
- Snufje zout
- Sap van 1/2 citroen
Hoe maak je dit?
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of goede blender.
Maal fijn tot je de gewenste dikte (substantie) hebt.
Voeg eventueel olie (het lekkerst haha) en anders scheutje water of beetje magere yoghurt erdoorheen om het wat meer vloeibaar te maken. Serveer naar wens!