Ijsjes, maar dan gezond

Ijsjes, maar dan gezond

Geplaatst op

Oelala, ijsjes! Wie is er niet dol op ijs! Heerlijk, met het warme weer wat er aan zit te komen slaat iedereen massaal ijsjes in. Of het nou roomijs, Magnums of waterijsjes zijn. De zomerse versnaperingen hier in huis bestaan voornamelijk uit waterijsjes en veel vers fruit. Dus ik dacht waarom combineer ik die twee niet ?!

Net zo makkelijk. Dit ijs is zonder (slag)room gemaakt. Het enige wat het bevat zijn bevroren vruchten en een lepel magere yoghurt. Easy Peasy toch?! En nog Guilt-Free ook ;-)

Ik gebruikte voor het ijs op de foto een handje frambozen, een halve mango en 1 hele banaan. Allemaal bevroren. Doe deze in de keukenmachine met ongeveer 1-2 eetlepels magere yoghurt. Laat dit draaien totdat het een egale, gladde massa is.

Het ijs is nu klaar om direct opgegeten te worden ├│f leg het nog even een paar uur in de vriezer als je het wat harder wilt!

Variatietips:

Gebruik ook eens een halve banaan met een halve peer (bevroren) voor een lekker ijsje.

Of maak ’m wat spannender door verse aardbeien met bevroren met een takje munt en een scheutje Bacardi te mixen. Dit wel even een paar uur in de vriezer en klaar. Niet helemaal guiltfree, vooruit maar wel erg lekker. En minder erg dan een roomijsje ;-)!

Als je het ijs wat romiger wil kun je dit doen met yoghurt of een scheutje (amandel)melk.

Juist wat zoeter, voeg dan een beetje honing toe. Zeker als je frambozen o.i.d. dergelijks gebruikt, die kunnen nog wel eens zurig zijn.