Jachtschotel met pompoen
Geplaatst op
Bij mijn schoonouders aten we voorheen een heerlijke jachtschotel!
Het is mij tot heden niet gelukt precies te ontdekken wat er nou in zat om het zo lekker te maken. Maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk! Ik besloot er eentje te maken bomvol vol groenten en lekker voor deze donkere (koude!) dagen. Eentje met een laag pompoenpuree i.p.v. ‘de traditionele’ aardappelpuree!
Heerlijk voor het hele gezin of gewoon voor jou alleen.
Voor een schaal van 20 cm doorsnee (voor 3-4 personen):
- 350 gram mager rundergehakt
- 2 handjes diepvrieserwten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 halve prei (in kleine stukjes)
- 2 eieren
- kruiden naar wens (zoals tijm of rozemarijn)
- 1 halve flespompoen (geschild en in kleine stukjes)
- paneermeel
- 2-3 el geraspte kaas
Begin met het maken van je puree. Snij hiervoor de pompoen in stukjes. Leg ze in een magnetronbestendige bak met een beetje water. Doe hier een laagje magnetronfolie overheen .. En hop, voor 3-4 minuten de magnetron in! Als het goed is heb je nu prak-klare pompoenstukjes. Maak je puree door de pompoen fijn te stampen (breng op smaak naar wens).
Verwarm de oven alvast op 180 graden C.
Daarna de vulling: start met het rul bakken van je gehakt. Extra olie is niet nodig, gehakt bevat genoeg vet :) Bak hier de ui en knoflook bij mee en breng op smaak met kruiden naar wens (bijvoorbeeld basilicum of gedroogde tijm). Eenmaal gebakken voeg je de overige groenten eraan toe. Laat dit even afkoelen.
Meng de twee eieren door de gehaktvulling en doe dit allen in de ovenschaal.
Schep de pompoenpuree hier bovenop. Schenk de paneermaal en geraspte kaas hierover heen.
En bak je ovenschotel in circa 25-30 minuten goudbruin!
Eet smakelijk.