Kaas Bladerdeeg Hapjes
Geplaatst op
Bladerdeeg is altijd een feest toch..?! Nog nooit zelf gemaakt overigens, komt nog een keer. Denk dat ik dan schrik van de hoeveelheid boter die erin moet haha! Deze feestelijke kaas-hapjes of kaas-sterretjes moet ik eigenlijk zeggen zijn heerlijk! Gewoon ‘zo’ bij de borrel of bij een soepje bijvoorbeeld. Misschien een idee voor de komende dagen?
Voor 8 hapjes heb je nodig:
- 2 velletjes bladerdeeg
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 eetlepel geraspte kaas naar wens
- 1 theelepel fijngehakte (verse) tijm
- Losgeklopt ei om het bladerdeeg mee te bestrijken
- Extra benodigheden: Uitsteekvormpje
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de bladerdeeg bijtijds uit de vriezer zodat deze kan ontdooien. Bedek een bakplaat met bakpapier. Steek per vel bladerdeeg 4 sterretjes (of een andere vorm) uit. Leg het overgebleven bladerdeeg er ook gewoon bij. Bestrijk alles met wat ei. Bestrooi de vormpjes met sesamzaad, kaas en de verse tijm. Bak ze in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.