Kersen Chocolademousse Taartje met Bitterkoekjes

Kersen Chocolademousse Taartje met Bitterkoekjes

Geplaatst op

Terwijl ik dit recept alvast uittyp, hoop ik dat het toetje gelukt is… (en dat mijn gast niet op dieet is ;-)). Je kan dit toetje ook een trifle noemen of een verkapte tiramisu. Of is het dan toch een soort mascarpone-taart? Anyway, alle ingrediënten combineren heel goed met elkaar! Ik ben al direct aangespoord tot nog een volgend dessert, maar die houden jullie nog tegoed. Dit toetje is voldoende voor 6 personen.

Wat je nodig hebt is het volgende:

  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram (diepvries) kersen (zonder pit)
  • 1 zakje Klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram pure chocolade
  • 15 bitterkoekjes (in grove stukjes gehakt)

Bodem

  • 100 gram biscuitjes (digestive)
  • 40 gram gesmolten roomboter

Topping

  • 25 gram fijngehakte pure chocolade
  • 50 gram kersen

Extra: handmixer (of garde), springvorm van 15 cm (en anders mooie schaal).

Gebruik je een grotere springvorm? Verdubbel dan de ingrediënten. En als je geen springvorm hebt, laat dan de koekjesbodem weg. Serveer dan alles in een mooie ovenschaal of bowl. Of juist in kleine glaasjes

Leg een stukje bakpapier op de bodem van je springvorm. Vermaal de koekjes in een keukenmachine en anders leg je de koekjes in een stevig zakje en plet ze met een deegroller.

Of als je je agressie kwijt moet, alle koekjes in een diepe pan en dan pletten met een wijnfles

Smelt de boter en meng met de koekjes. Doe dit op de bodem van de springvorm en verdeel met een lepel. Laat dit opstijven in de koelkast. Nu de mousse….

Klop de slagroom in een aparte kom stijf samen met de vanillesuiker en Klopfix. Doe in een andere kom de mascarpone en klop deze eventjes los. Meng dan de slagroom samen met de mascarpone.

Snij 1/3 deel van de kersen fijn en meng met het mascarpone-room mengsel. Smelt 75 gram van de chocolade au-bain-marie (dit wil zeggen: in een vuurvaste schaal boven een pannetje met kokend water). Meng de chocolade al roerend door het roommengsel. Tijd om het taartje op te bouwen.

Leg een laag van het roommengsel op de koekjesbodem. Dan 1/3 deel van de bitterkoekjes. Leg hier ook wat kersen. Dan weer een laag van het roommengsel, bitterkoekjes, weer een laag van het roommengsel. Top af met wat kersen en de fijngehakte chocolade. Laat dit enkele uren opstijven in de koelkast!