Kikkererwten; als hartige snack

Kikkererwten; als hartige snack

Geplaatst op

Kikkererwten zijn bekend als hoofdingedriënt in de hummus, falafel en in een heerlijke vegetarische curry. Bovendien zijn ze gezond en rijk aan vitamine B en ijzer. Ideaal ook voor de vegetariër als vleesvanger.

Voor deze gezonde kikkererweten-‘nootjes’ heb je het volgende nodig.

Kikkererwten uit blik (hoeveelheid is net hoeveel trek je hebt óf wat je over hebt na bijvoorbeeld gebruik in een ander recept) Snufje komijnzaad, paprikapoeder en zout.

Andere kruiden in huis? Of lijken andere kruiden je lekker, gewoon doen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kikkererweten uitlekken. Spoel ze goed af. Dep ze daarna droog. Meng ze met de kruiden. In de oven voor ongeveer 20 min.

Ze zijn klaar als het schilletje net een beetje barst.

Ze zijn heerlijk om warm te eten. Maar ook koud zijn ze lekker, bijvoorbeeld door salade als ‘crouton’.

Of gebruik ze als garnering bij een curry.