Kikkererwten-friet

Kikkererwten-friet

Geplaatst op

Friet van kikkererwten?! Ja zeker! Wat een traktatie.

Tijdens onze vakantie in de USA aten we dit bij een kookinstituut waar jonge koks werden opgeleid. Ik was hier toen al van gecharmeerd, maar het kwam er niet van om ze ook daadwerkelijk klaar te maken. Het is een makkelijk recept, met een yumm resultaat.

Het is leuk om eens te variƫren op de normale friet van aardappel. Dus behalve kikkererwten kun je ook eens met polenta of met knolselderij werken.

Voor een goede portie voor 2-3 man heb je nodig

  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 500 gram groentebouillon
  • (kokos)olie
  • zout

Ik kon zo snel geen kikkererwtenmeel vinden dus ik heb gedroogde erwten gehaald en ze in de Magimix fijn gepulverd. Je hebt hiervoor dus een sterke keukenmachine nodig. Ga anders op zoek naar de meel, die is vast bij de meeste eko-speciaalzaken bijv. te koop

Meng de meel (of fijngemalen erwten, evt. stukjes zijn niet erg) met de warme bouillon.

Roer dit door totdat het een soort dikke pap wordt, dit duurt zo’n 2-3 minuten.

Giet dit in een met bakpapier bekleed bakje (min. 20x20cm) en laat opstijven.

Binnen 1-2 uur is het stijf en kun je het in ‘frieten’ snijden.

Snijd de frieten (naar eigen wens in grootte) en bak ze in enkele minuten rondom goudbruin en crunchy!

Ze zijn heerlijk, bij een good-old burger maar ook bij een salade bijvoorbeeld!

Over? Ze zijn heerlijk ook door een salade (koud) of door een wokschotel. Ze krijgen een beetje een soort tempeh-structuur

Enjoy!