Kikkererwten-salade met olijven en gerookte kip
Geplaatst op
Deze salade was vorige week mijn power-lunch tijdens de dienst! Lekker snel klaargemaakt en je hebt er als ‘prep’-meal zeker profijt van voor enkele dagen! Je kan er, net zoals met alles, eindelijk mee variĆ«ren natuurlijk!
Hier het recept (voor 2-3 porties)
- 1 blikje uitgelekte kikkererwten
- bakje groene olijven
- handje cherrtomaten (gehalveerd)
- 1 tl gedroogde tijm
- snufje komijnzaad
- 1 gesnipperd uitje
- 1-2 teentjes knoflook
- paar plakjes gerookte kip
- zout en peper naar wens
Laat de kikkerwten goed uitlekken en spoel deze af.
Bak in een koekenpannetje de ui en knoflook even aan. Doe hier de tomaatjes, tijm en stukjes gerookte kip bij. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg tot slot de kikkererwten, olijven en komijnzaad toe.
Serveer dit warm of koud.
Lekker met wat nootjes erbij of blokjes feta :)