Kip Cordon Blue

Kip Cordon Blue

Geplaatst op

Cordon Blue! Heerlijk, de officiƫle definitie (als je Wiki althans als betrouwbare bron mag beschouwen) is een gepaneerd stukje vlees gevuld met ham en kaas. Daar gaf ik mijn eigen draai aan, gezien ik geen varkensvlees eet. Gelukkig pakt dit ook heel goed uit met een runderrookvlees!

Nieuwsgierig geworden? Snel maken dan!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 2x 150 gram kipfilet
  • 4 plakjes runderrookvlees
  • 2 plakken kaas
  • 2 takjes tijm
  • Olijfolie + boter
  • Bloem
  • Ei
  • Paneermeel
  • Zout en peper

Begin met de kipfilets, leg deze tussen twee vellen bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer (of zoals Jamie Oliver ook wel eens doet met de achterkant van een koekenpan, werkt ook).

Marineer de stukjes kip gedurende 15 minuten in wat olie met verse tijm.

Snij aan de dikste kant de filets in met een mesje, zodat je soort zakje krijgt.

Pak de plakjes runderrookvlees. Rol per 2 plakjes een plakje kaas hierin. En ‘duw’ dit in het zakje die je gemaakt hebt.

Breng de bloem en paneermeel (naar wens) op smaak met zout e/o peper (let erop dat het runderrookvlees ook al vrij zout is).

Wentel de kipfilets nu eerst door de bloem, dan door een losgeklopt eitje en tot slot door de paneermeel.

Verwarm wat (olijf)olie samen met boter in een koekenpan en bak de Cordon Blue rustig goudbruin aan weerszijden.

Serveer met krieltjes en groenten.