Kip gemarineerd in gember en knoflook
Geplaatst op
Dit simpele receptje had ik al heel lang moeten posten. Hier is ‘ie dan eindelijk! Het is snel en makkelijk. En vooral altijd succes gegarandeerd! De combinatie van gember en knoflook doet het bij mij in ieder geval altijd goed.
Nodig voor 2 personen:
- 1-2 stukjes kipfilet (zonder haasje)
- stukje gember
- een halve chilipeper
- 2 teentjes knoflook.
- Zout (hoeveelheid naar eigen wens)
Bij voorkeur de kip enkele uren marineren. Als je hier geen tijd (of zin) voor hebt dan even 15 minuten laten staan. Rasp de gember en pers de knoflook over de kipfilet heen. Eventueel bij je marinade een lepeltje olie toevoegen. Als je het pittiger wil voeg de chilipeper in plakjes toe.
Verwarm de oven voor op 180-190 graden. Leg de kip op een stukje bakpapier. Bak in ongeveer 20 minuten gaar tot de kip mals-gaar en nog ‘juicy’ is.
Serveer met verse koriander! Lekker bij rijst of noedels of bijvoorbeeld door een salade.