Kip; Gevuld met abrikoos

Kip; Gevuld met abrikoos

Geplaatst op

Vorige week kwamen mijn collegae gezellig eten. Stressvol als ik kan zijn al een tijd nagedacht wat ik zou maken en wat ook (hopelijk) indruk zou maken ;-). Je kan het er maar druk mee hebben. Maar goed..na een tijdje dubben een menuutje samen gesteld. Het werd vooraf een tapasbord met gevulde tomaatjes en homemade tapenade . Verder serveerde ik er de auberginerolletjes bij.

Het hoofdgerecht bestond uit deze juicy gevulde kipfilet met abrikozen en kipfilet in limoen-kruidendressing die ik al eens eerder maakte. Hierbij een simpele couscoussalade en een courgette-tomatensalade.

Voor de courgettesalade Courgettes geschaaft met een dunschiller en tomaten in partjes, dressing naar eigen keuze)

We sloten het af met de brownies gevuld met dronken kersen ;-)!

Het was volgens mij een aardig succes. Maar nu nog hoe je de kip dan klaar maakt natuurlijk!

De gevulde kip met abrikozen

Voor zes kleine porties, in mijn geval omdat ik nog andere kip ernaast zat. Anders voor vier goede porties heb je nodig:

3 grote kipfilets, 1 mespunt kurkuma, zout en peper, mespuntje cayennepeper en gemberpoeder.

Voor de vulling; 100 gram (gedroogde) abrikozen, een halve groene peper, handje pompoenpitten (of andere zaden/noten), 50 gr blanke rozijnen en wat om te binden (bijvoorbeeld wat kokosolie (op kamertemperatuur) of een stukje feta.

Marineer de kipfilets ca. 2 uur (als het kan langer) in de kruiden met een 1 el olijfolie.

Voor de vulling hak je de abrikozen, peper en rozijnen fijn met een scherp mes. Meng hier de pitten en wat zout doorheen. Voeg je bindmiddel toe. Doe de vulling in een spuitzakje (of gewoon een plastic zakje). Laat het in de koelkast staan tot gebruik. (zie ook de 3e foto)

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kipfilets, aan de dikste kant, in met een scherp mes. Duw het mes erin maar het moet niet ‘door’ de filets heengaan natuurlijk. Creeër een zakje. Vul de kipfilets met de vulling. Prik evt. de opening dicht met wat tandenstokers.

Leg de gevulde kipfilets op bakpapier. Bak ze in ca. 25 min gaar. Verwijder de tandenstokers en serveer naar eigen wens.

Eet smakelijk!