Kip in limoen-kruidenmarinade

Kip in limoen-kruidenmarinade

Geplaatst op

Bij de zomer horen frisse en lichte maaltijden, maar wel goed op smaak! Deze malse, smakelijke kip maakte ik op een mooie avond klaar, gepaard met een frisse salade.

Het is een stukje kip met smaak, finesse maar neem hier wel even de tijd voor. Je moet namelijk de kip bij voorkeur 4 uur, maar nog beter een nacht van te voren al marineren. Maar dat geldt voor meer. Goed gemarineerd vlees smaakt nou eenmaal beter.

Dit gerecht is heerlijk met een frisse rauwkostsalade of met bijvoorbeeld couscous.

Voor 6 personen heb je nodig:

  • 12 kippendijen
  • 6 limoenen (zowel rasp als het sap en bewaar de uitgeperste limoenen)
  • wat olijfolie
  • handje verse munt & koriander
  • Zout en peper naar eigen smaak
  • een Spaanse groene peper (met of zonder zaadjes naar eigen smaak, in fijne stukjes gesneden).

Doe de kippendijen in een schaal. Rasp de schil van de 2 limoenen over de kip heen. Voeg hier de limoensap van 6 limoenen aan toe. Snij de munt en koriander fijn, ook dit mag bij de kip tezamen met de olijfolie en groene peper. Voeg wat zout en peper toe. Draai dit even door elkaar. Leg de uitgeperste limoenen ook in de schaal. Dit gaat nu in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar liever nog langer.

Als het dan eindelijk gemarineerd is ;-)! Volgens het oorspronkelijke recept worden alle stukjes kip gegrilld. Ik vond dat een beetje te warm met een binnentemperatuur in mijn huis van 25++ °C. Dus ik verwarmde de oven voor op 180°C, ik deed de kip in de oven voor ca. 20-25 min. Hierna heb ik ze, voor het visuele effect, kort gegrild.

Serveer ze met wat schijfjes limoen.

De volgende dag is de kip koud ook erg lekker door een rauwkostsalade !