Kip in zoetzure saus

Kip in zoetzure saus

Geplaatst op

Een combinatie van zout, zoet en een beetje pittig in 1 maaltijd. Dat creeƫr je met deze maaltijd. Lekker snel klaar en misschien stiekem de volgende dag nog lekkerder :)

Geen ananas in huis? Je kan ook overwegen de ananas door perzikjes uit blik te vervangen of bijvoorbeeld mango.

Voor 2 goede porties heb je nodig:

  • 4 kippendijfilets
  • 300 gram peulen
  • 8 plakjes ananas uit blik
  • 4 el ananassap
  • 2 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 1 grote (rode) ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 4 el chilisaus
  • 2 tl sambal (of meer…)
  • 2 plakjes gember
  • 1 tl ketjap manis
  • Olie

Snij de ui en knoflook fijn. Bak dit eventjes aan in wat olie samen met de gember.

Snij de kip in stukjes en bak deze mee met de ui, knoflook en gember.

Breng op smaak met de chilisaus, sambal en de ketjap. Voeg de tomaten toe en stukjes ananas. Even ombakken en dan de groenten erbij.

Voeg tot slot de ananassap toe en laat dit even pruttelen voor 5 minuten.

Serveer met rijst of noedels. En overweeg ter garnering: nootjes of wat verse koriander :)