Kip met ananas in pittige saus
Geplaatst op
Een echte maaltijd voor een Makkelijke Maandag. In 15 minuutjes klaar en goed in grote hoeveelheden te maken! Geen verse ananas in huis? Gebruik dan diepvries-ananas.
Voor 3-4 porties heb je nodig:
- 3 stukken kipfilet (in stukjes gesneden)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 grote paprika
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels chilisaus
- 100 gram verse ananas (in blokjes)
- 1 eetlepel gedroogde koriander
- 2-3 eetlepels olie
Snij de ui en knoflookteentjes fijn. Bak de ui en knoflook in de olie. Doe de kipfilet erbij in de pan. Even rondbakken en voeg dan de tomatenpuree toe.
Als je tomatenpuree gebruikt moet je deze zoals benoemd eerst bakken zodat je het wat ‘ontzuurt’
Snij de paprika in blokjes of reepjes en voeg toe aan de kip. Hetzelfde geldt voor de koriander, chilisaus en blokjes ananas. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat alles rustig 5-10 minuten pruttelen.
Serveer met bijvoorbeeld rijst of noedels.