Kip uit de oven met olijven en rozemarijn

Kip uit de oven met olijven en rozemarijn

Geplaatst op

Snel, licht en makkelijk. Deze kip uit de oven is snel klaar, maar vol van smaak!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 gr kerstomaten
  • wat takjes rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilets van circa 150-200 gr per stuk (in grove stukken)
  • 80 gr zwarte olijven
  • grofgemalen zwarte peper
  • verse basilicumblaadjes.

Ik liet de fijngeraspte Parmezaanse kaas en stukjes pancetta, vanuit het originele recept, weg. Tevens gebruikte ik niet zoveel knoflook

Verwarm de oven voor op 200°C.

Neem een ruime ovenschaal en doe hierin de tomaten, de rozemarijn, de knoflook en de olijfolie.

Voeg dan de kip en de olijven toe en bestrooi met peper.

Meng dit even goed door. Bak het geheel nog 20 – 25 minuten (tot de kip gaar is)

Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Eet smakelijk! Serveer met pasta of een frisse salade.

Recept gebaseerd op versie van Donna Hay