Kipburger

Kipburger

Geplaatst op

Een échte ‘burger’ wordt van lekker en goed rundvlees gemaakt. Althans, zo ervaarde ik het altijd.

Je kan prima een burger maken van (zelf) fijngemalen kip! Of overweeg eens een vegetarische versie met kikkererwten bijvoorbeeld.

Heerlijk, light en nog erg gezond (of misschien eerder bewust) ook. Bij deze burger liet ik het broodje weg, om de burger nog enigszins ‘low-carb’ te houden.

Probeer het eens!

Voor twee grote of vier kleine burgers heb je het volgende nodig:

  • 300 gr kipfilet (of kipgehakt van de slager)
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje chilipeper
  • 4-5 blaadjes munt
  • handje koriander en peterselie
  • snufje zout
  • 1 tl zwart en wit sesamzaad
  • 0.5 ei
  • wat paneermeel (of havervlokken).

Doe de kipfilet in een keukenmachine met alle ingedriënten. Maal dit tot een fijne massa. Je hebt dan direct het gemalen (en gekruide!) gehakt.

Vorm dit tot de gewenste vorm (+ formaat). Bak de burger aan beiden in wat olie, totdat gaar. Of kies ervoor om de burger even op de grill te leggen en dan 10 minuten te garen in een oven die op 180°C staat!

Lekker op een huisgemaakt hamburgerbroodje of met wat groente of maak er kleine kipballetjes van! :)

Serveersuggestie: behalve het broodje. Maak er deze vetarme yoghurt-harissasaus bij