Kipgehaktballetjes
Geplaatst op
Gehaktballetjes met kip!? Yup.
Ik maakte ze al eens eerder. Toen ook gegaard in de oven, maar er zijn genoeg dingen die ik nu eenmaal niet fotografeer (of in ieder geval niet blog-waardig) dus dat gebeurde hier ook mee.
Hier speelde nu het volgende ‘punt’, onze bijna-alles etende ‘baby’wilden wij ook aan kip blootleggen. Alleen zonder al teveel tandjes kauwt het zo lastig.Toen dacht ik; gehaktballetjes, kip, altijd een hit toch?
Zo gezegd, zo gedaan. Het werden deze smakelijke gehaktballetjes. Goed op smaak gebracht met verse kruiden, stukjes noot en in een rijke tomatensaus.
Lees je mee? Voor 16 kleine gehaktballetjes heb je nodig:
- 300 gram kipfilet
- Handje walnoten
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Handje verse basilicum
- Takjes tijm
- 1 eetlepel ketchup
- 3 eetlepels paneermeel
Benodigdheden: een keukenmachine
Saus
- Bakje cherrytomaatjes
- Paprika in reepjes
- Beetje water
- 2 eetlepels ketchup
- bakje (kastanje) champignons
Doe alle benodigde ingrediënten in de keukenmachine, behalve de paneermeel. (Of koop anders kant-en-klaar kippengehakt)
Maal alles fijn totdat het een bijna-glad geheel is.
Schep dan alles in een bakje en doe de paneermeel erbij.
Met drie eetlepels zou je goed moeten uitkomen.
Rol er kleine balletjes van.
Verwarm een beetje boter of olie in de pan. Bak de balletjes hier rondom in bruin.
Halveer de cherrytomaatjes en doe ze bij de kipballetjes. Dit geldt ook voor de paprikareepjes en de (in plakjes gesneden) champignons.
Laat lekker sudderen, totdat de balletjes bijna gaar zijn. Voeg tot slot de ketchup toe en een scheutje water.
Zo krijg je een mooie, simpele (maar toch lekkere!) saus.
Serveer de balletjes met pasta of bijvoorbeeld couscous en gewokte groenten.
Deze gehaktballetjes zijn kidsproof en goed in te vriezen voor een voorraadje