Kipnuggets met jasje van kokos

Kipnuggets met jasje van kokos

Geplaatst op

​ Heerlijke combinatie: een beetje een knapperig laagje van de schnitzel met se subtiele smaak van kokos. Maak het als avondeten klaar bij wat groenten en rijst bijvoorbeeld of maak ze kleiner en je hebt een leuke snack voor op tafel.

  • 300 gram kipfilet (of haasjes)
  • 1 bakje met paar eetlepels bloem
  • 1 bakje met een geklutst ei
  • 1 bakje met een paar eetlepels paneermeel + 3 eetlepels geraspte kokos
  • Snufje zout en evt peper (of andere kruiden)
  • Olie+likje boter

Verwarm de olie + boter in een koekenpan.

Marineer de kip eventjes in een snufje zout en peper. Breng ook de paneermeel op smaak met wat peper (of naar wens andere kruiden. Meng door de paneermeel ook de geraspte kokos.

Snij de kip in hapklare stukjes of reepjes.

Wentel de kip door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel-kokosmengsel.

Bak de nuggets aan weerszijden goudbruin en gaar!

Lekker met een pittig chilisausje!