Kipshoarma & platbrood

Kipshoarma & platbrood

Geplaatst op

Al eens zelf je platbrood gemaakt?! Het is lekkerder, je kan er volop mee variëren en het kost minder tijd dan je denkt! (echt waar!)

Deze snelle kipshoarma met platbrood is een geniale combinatie en het ultieme comfortfood voor een avondje thuis!

Hoe je dit maakt? (2 pers)

Shoarma

  • 3 kippendijen in reepjes(zonder vel)
  • 1 el shoarmakruiden
  • teentje knoflook
  • peper naar wens

Laat het vlees bij voorkeur een paar uur marineren in de kruiden en fijngesnipperde knoflook.

Eenmaal klaar, bak alles aan tot het gaar is.

Platbrood (voor 4 velletjes)

  • 160 ml yoghurt
  • 200 gram bloem (+extra voor het uitrollen)
  • kruiden naar wens; zoals komijnzaad of gedroogde koriander
  • zout en peper

Meng alle genoemde ingedriënten tot een bol, kneed even goed door. Verdeel dit in vier bolletjes.

Rol deze uit op een bebloemd oppervlak.

Bestrijk ze licht met een beetje olijfolie en bak ze tot goudbruin aan beide zijden.

Saus

De saus is een combinatie van magere yoghurt, drup olijfolie, scheut harissa en wat fijngeperste knoflook!

Alles klaar….rollen maar!

Eet er bijvoorbeeld nog wat rauwkost of gewokte groenten bij! En je maaltijd is klaar!

Eet smakelijk!