Knolselderij Wortelsoep
Geplaatst op
Deze soep heeft karakter, smaak en fungeert zeker goed als maaltijdsoep. Serveer het in kleine glaasjes en je hebt een smakelijke amuse of voorgerecht. Knolselderij is zo een groente waar ik zelf te weinig mee kook.
Puur omdat ik niet verder kom dan de frietjes die ik al eens maakte of puree van knolselderij .
Deze variant op het andere recept soepreceptje die al online is erg smakelijk.
Lees je mee?
Voor 4 grote kommen of 8 voorgerechten
- 1 kleine knolselderij (600gram)
- 2 teentjes knoflook
- 6 worteltjes
- 4 takjes basilicum
- 2 takjes verse tijm
- Scheutje olijfolie
- 1 liter kippen- of groentenbouillon
- 250 ml kookroom (light)
Pel de knoflook en kneus deze even kort. Verwarm de olie in een diepe pan en bak de knoflook lichtjes aan. Schil de knolselderij en was de worteltjes. Snij deze in stukken. Bak ze mee met de knoflook.
Voeg de bouillon toe, tezamen met de kruiden.
Laat rustig pruttelen totdat de knolselderij zacht is. Dit duurt circa 20-25 minuten. Giet de kookroom erbij. Staafmixer erdoorheen voor een gladde soep.
Serveer met wat extra kruiden of een lepeltje pesto. Eet smakelijk.