Koffie Caramel Cheesecake

Koffie Caramel Cheesecake

Geplaatst op

Koffie! Cheesecake! En karamel… en dat allemaal in 1 taart. Klinkt goed toch? Deze cheesecake is een no-bake versie, dus je hebt hem in een handomdraai klaar en de koelkast doet de rest van het werk. Hoef jij ’m alleen nog maar te delen en op te eten.

WAT HEB JE NODIG (voor 8-10 puntjes)

BODEM

  • 200 gram Bastognekoeken
  • 80 gram gesmolten roomboter

CHEESECAKE

  • 500 gram Monchou
  • 50 gram vanillesuiker
  • 100 ml warme koffie
  • 5 gelatineblaadjes

KARAMEL

100 gram kristalsuiker.

Begin met het maken van de bodem. Laat de boter even smelten in een pannetje of in de magnetron. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en rol er met een fles wijn overheen ;-). Als ze maar helemaal fijngemalen zijn.

Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Bekleed een springvorm (ik heb 20 cm gebruikt) met bakpapier op de bodem. Doe het koekmengsel op de bodem en verdeel met een lepel. Even aanduwen en zet dit weg in de koelkast. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Zet een kopje koffie, eventueel ook voor jezelf :). Je hebt iig 100 ml nodig voor dit recept. Klop de Monchou los samen met de vanillesuiker. Los de gelatineblaadjes op in de warme koffie. Klop de koffie door het Monchou-mengsel. Verdeel dit over de bodem. Laat dit voor 2 uurtjes opstijven in de koelkast..

Eenmaal klaar is het tijd om de karamel te maken. Doe dit door 100 gram suiker te laten smelten in een stevig pannetje.

Schenk de karamel over het taartje, laat even afkoelen en serveer het taartje.