Koffie-chocoladetaart
Geplaatst op
Bij een avondje studeren hoort ook taart toch? Of denken alleen foodies en bakfanaten zo… Ach, ze waren er volgens mij (vooral na een drukke werkweek) blij mee! En we hebben inmiddels de toets gehaald, hoezee toppertjes!
Enfin…Deze koffie-chocoladetaart maak je als volgt:
Voor een springvorm van 20 cm
- 120 gram suiker
- 8 el sterke koffie
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram (room)boter (op kamertemperatuur)
- 3 eieren
- snufje bakpoeder (extra)
- 6 blokjes pure chocola
- 3 el cacao
Voor de bovenkant: 2 el koffie en 50 gram pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een stukje bakpapier op de bodem van je springvorm en vet de randen in.
Klop de eieren, samen met de suiker en boter, goed luchtig.
Voeg, eenmaal luchtig, de koffie en cacao toe.
Spatel de meel, stukjes chocolade en bakpoeder hier rustig doorheen.
Giet in je springvorm en bak in 30-35 minuten de cake/taart gaar.
Bovenkant
Als de taart is afgekoeld smelt je de 50 gram pure chocolade au-bain-marie (dus in een bakje boven kokend water) of laat het smelten in de magnetron. Als de chocolade gesmolten, meng dit dan met overgebleven koffie. Smeer dit over de taart en laat stollen.
Eet smakelijk!