Kokos-bananenbrood

Kokos-bananenbrood

Geplaatst op

Kokosmeel! Wat is dat een crime om mee te werken (vind ik). Het is heerlijk van smaak, maar direct ook heel droog.

Je moet dus goed opletten dat er genoeg vocht in je beslag zit. Ik heb al pannenkoekjes geprobeerd, maar ook cake.. Smaak goed, maar gortdroog en dus een brok lekkers als resultaat. Nu zag ik op Instagram het recept staan bij een andere foodie van een heerlijk bananenbrood. En ik dacht, dat ken ik ook…

Zo gezegd, zo gedaan. En zo sta je op woensdagavond even snel een brood te bakken of cake, nouja zeg het maar.

Voor 1 brood heb je nodig:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 50 ml (amandel)melk
  • 100 gram kokosmeel
  • 50 gram kokosrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker (= 8 gr)
  • 2 el cacao
  • optioneel: stukje pure chocolade

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.

Bekleed een bakblikje met bakpapier.

Doe de bananen, eieren, vanillesuiker en melk in de keukenmachine (of prak met de hand en klop door).

Als dit gemengd is doe je de overige ingrediënten erbij.

Schep dit in je bakvorm en bak af in circa 30 minuten.

Laat het brood rustig afkoelen.

Eet smakelijk.