Kokosmakronen

Kokosmakronen

Geplaatst op

Een gevalletje; weer gebakken van mijn to-bake list. Deze kokosmakronen zijn meer dan simpel. En binnen 15 minuten gemaakt en gebakken! Wat wil je nog meer?

Voor 10 grote makronen of veel meer kleinere natuurlijk heb je nodig..

  • 200 gram geraspte kokos
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de geraspte kokos met de suiker in een grote kom.

Klop de eieren los in een apart kommetje en doe ze bij de kokos. Meng dit goed door met een houten lepel of met je handen.

Maak met een ijslepel of met je handen balletjes van het deeg op een bakplaat met bakpapier.

Als het mengsel uit elkaar valt, kun je het met je handen een beetje ‘vaster’ kneden.

Schuif de kokosmakronen voor ongeveer 13 minuten in de oven OF tot de bovenkant een beetje goudbruin begint te kleuren.

Laat ze daarna nog tien minuten buiten de oven afkoelen, zodat ze wat steviger worden.