Kokosrijst met kipsaté
Geplaatst op
Dit is een heerlijke bordje vol comfortfood.
Fluweelzachte rijst, smakelijk gekruide kip en natuurlijk veel liefde! Kokosrijst is iets plakkerig dan normaal gesproken, maar geeft wel weer nét die leuke touch aan je avondmaaltijd. Dit is een versimpelde versie, die het recept ook gangbaar maakt voor de doordeweekse keuken.
Voor 4 personen
- 175-200 gram basmatirijst
- 1 pakje (80 ml) kokosmelk
- water (vlgs omschrijving)
- 250 gram sperziebonen
- 2 handjes doperwten
- 4 kardemompeulen
Voor de saté gebruik je dit recept
Begin met de saté, conform omschrijving.
Bereid de rijst vlgs de omschrijving van de verpakking.
Vervang circa 1/2 tot de helft van het water door kokosmelk.
Kook met de rijst de groenten (in stukjes) en de kardemom mee.
Kook door tot de rijst gaar is. Giet af en spoel (indien nodig door de stickyness) de rijst kort af.
Serveer met de kipsaté en wat atjar.
Eet smakelijk!