Koningsdagtaart
Geplaatst op
Het is weer bijna Koningsdag! Feest of geen feest? Taart kan altijd!
Deze fleurige taart is lekker luchtig en fris door de verschillende vruchten.
Ook maken? Hier komt het recept:
Nodig
drie springvormen van 20cm (of een andere maat en dan snij je de taart op maat)
250 gram zachte roomboter
175 (tot max. 200) gram kristalsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram amandelmeel
100 gr gehakte hazelnoten of amandelen
4 eieren
40 gr blauwe bessen en 40-50 gr frambozen.
rasp van 1 sinaasappel
Kleurstof: rood en blauw.
Voor de botercreme:
- 150 gram zachte roomboter
- 150 gram poedersuiker
- rasp van 1 sinaasappel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak eerst het basisbeslag door de boter met de suiker luchtig te kloppen. Doe dit in de keukenmachine of met een handmixer. Voeg de eieren 1-voor-1 toe en mix dit tot een mooi, romig beslag.
Draai (met de mixer) op lage stand de bloem en de hazelnoten erdoorheen.
Verdeel het beslag over drie kommen.
Kom 1: hier gaan de frambozen en wat druppels rode vloeistof.
Kom 2: dit wordt de ‘witte’ laag + sinaasappelrasp
Kom 3: hier gaan de blauwe bessen bij en wat druppels blauwe kleurstof.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de drie ‘lagen’ ongeveer 15 min. Ze moeten echt niet te bruin worden. Laat ze afkoelen.
Maak dan de botercreme door de boter en poedersuiker enkele minuten goed romig te kloppen. Smeer de botercreme tussen de lagen blauw-wit en rood-wit en maak de taart af.
Serveer evt. nog met wat extra fruit.
Enjoy!