Koolraap (gewokt) met garnalen
Geplaatst op
Eerder schreef ik al een receptje over de koolraap. Die leftover (waar-ik-dol-op-ben) die ik kreeg van een mijn collegae. Behalve de frietjes maakte ik ook dit snelle wokgerecht.
Het was verbazend lekker. Het verbazend voornamelijk omdat ik de smaak van een koolraap nog niet echt kende. Het is wat zoetig, vlezig; beetje als een zoete aardappel. Ja, heerlijk dus eigenlijk gewoon!
Dit receptje maakte ik alweer een tijd terug dus even nadenken wat er ook alweer in zat ;-)! Hier komt ‘ie!
Voor een persoon:
- Twee handjes gevuld met blokjes koolraap (heb niet gewogen, sorry!)
- Een kwart rode paprika
- Een halve bosui
- Een paar champignons
- Een half uitje
- teentje knoflook
- 8-10 garnalen (of meer als je dat lekker vindt natuurlijk)
- Een handje voorgekookte sperziebonen
- Scheutje chilisaus
- Beetje (olijf/kokos)olie en zout&peper naar smaak.
Schil de koolraap en snij in blokjes van 2 bij 2 cm.
Verhit in een koekenpan de olie en bak de gesnipperde ui&knoflook hierin.
Ondertussen maak je de garnalen schoon, als dit nog moet gebeuren.
Snij ook de rest van de groenten in reepjes of blokjes.
Wok de koolraap mee met de ui en knoflook. De koolraap heeft best even wat tijd nodig om goed gaar te worden.
Doe dan samen met de chilisaus ook de overige groenten (behalve de bosui) erbij. Eventueel een paar eetlepels water erbij.
Laat dit even staan totdat alle groenten gaar zijn.
Op het laatst voeg je de garnalen toe. Deze hebben maar een paar minuten gaartijd nodig. Dus ze zijn gaar als ze roze zijn :)
Sprenkel de bosui eroverheen en eet smakelijk!