Kousenband

Kousenband

Geplaatst op

Al eens kousenband klaargemaakt?

Die heerlijke lange bonen en een bekende groente uit mijn geboorteland Suriname. Kousenband is heerlijk klaar te maken met gedroogde garnalen of met stukjes (gerookte) kip. Het wordt bij roti gegeten of bij een rijstgerecht bijvoorbeeld.

De basis blijft vaak hetzelfde en daarom deze nu voor jullie online.

Voor 2 personen

  • 200 gram kousenband (in kleine stukjes of blokjes gesneden)
  • 1 Maggiblokje
  • 1 fijngesneden knoflookteentje
  • 1/2 ui (gesnipperd)
  • tomaat (optioneel)
  • olie

Verhit een beetje olie in een pannetje.

Bak hierin de ui en knoflook samen met het Maggiblokje.

Doe hier de kousenband ook bij samen met 1-2 el water. Bak het rustig totdat de kousenband zachter wordt.

Het mag best een beetje beetgaar zijn. Breng op smaak met wat zwarte peper en serveer…

Kousenband kan je natuurlijk ook heel goed blancheren