Kwark met warme appeltjes
Geplaatst op
Alsof je appeltaart eet, alleen dan iets minder slecht voor je :).
Voor 1 persoon heb je nodig:
- 1 appel (bijv. Elstar)
- 1 tl kaneel
- 1 tl kokosolie
- handje geschaafde amandelen
- rasp van 0.5 cm gember (echt een klein beetje dus)
- 0.5 tl honing
- handje witte rozijnen
- 2 el havermout
- kommetje kwark (mager), hoeveelheid naar eigen wens.
Verwarm de olie in de koekenpan. Snij de appel in stukjes en verwijder het klokkenhuis. Bak de appelstukjes even aan in de olie. Voeg de havermout, kaneel en gember toe. Doe ook de honing erbij. Als laatste bak je de rozijnen even mee. Roer de amandelschaafsel erdoorheen.
Dit warme mengsel schep je op de koude kwark.
Het contrast van warm-koud, maar ook friszurig en zoetig is heerlijk!