Kwarkbollen met appel en cranberries

Kwarkbollen met appel en cranberries

Geplaatst op

De zoveelste variant op de kwarkbollen. Wist je dat het met yoghurt ook best prima kan?

Ik maakte ze al eens met yoghurt i.p.v kwark en voegde rozemarijn toe aan het beslag. Zie hier voor het recept.

Enfin, deze luchtige bolletjes zijn net uit de oven heerlijk maar wees gerust om nu allemaal op te eten is ook zo wat… dus invriezen gaat ook echt prima!

Nodig voor 6 bolletjes.

  • 1 kleine appel (Elstar)
  • Handje gedroogde cranberries
  • 1 eetlepel kaneel
  • 125 gram magere kwark
  • 125 gram bloem
  • 1 ei
  • 1/2 eetlepel olie
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Warm de oven voor op 180 graden. Wel de cranberries gedurende 15 minuten in warm water. Snij de appel in kleine blokjes.

Meng de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar. Voeg tot slot de bloem, kaneel, cranberries en stukjes appel toe.

Meng alles even goed door elkaar. Verdeel het beslag in zessen (of vier) en leg deze op een (met bakpapier beklede) bakplaat.

Bak ze voor 20 minuten in de oven en haal ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en klaar. Enjoy!