Kwarkbrood met amandelspijs
Geplaatst op
Wat doe je als je wél wil bakken, maar niet te veel, kwark ‘over’ hebt en ook nog iets semi-bewust wil maken…? Dan kom je hierop uit! Dit kwarkbrood of -cake is lekker fluffy, vullend door de noten en verrassend door de spijs in het midden.
Ideaal als tussendoortje of gewoon voor de lekkere trek.
Voor 1 brood (ik gebruikte een rechthoekige cakevorm) heb je nodig
- 300 gram magere kwark
- 125 gram amandelmeel
- 120 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- Zakje baksoda
- 2 eieren
- Scheutje vanille-extract
- 2 el kaneel
- Handje rozijnen en cranberry’s (geweld)
- Handje walnoten
- 100 gram amandelspijs (zie recept suikerarme amandelspijs
Begin met het maken van de spijs of als je deze klaar hebt liggen, nog beter! Kant-en-klaar mag natuurlijk ook.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Hak de noten eventjes iets fijner.
Meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar in een mengkom.
Bekleed de bakvorm met wat bakpapier e/o vet de randen in met wat olie of boter.
Giet de helft van het beslag in je bakvorm.
Leg het spijs in het midden.
Giet de andere helft van het beslag erboven op.
Bak het brood in 35-40 minunten goudbruin en gaar.
Wordt hij te snel bruin? Dek hem dan halverwege af met wat aluminiumfolie
Iedere oven is anders. Test het brood van te voren eventjes met een sateprikker, om te controleren of hij goed gaar is
Laat afkoelen en snij aan! Je kan dit brood prima invriezen :)