Kwarkmuffins met noten en cranberries
Geplaatst op
Het bakseizoen is weer van start. Op zondag zit menig liefhebber weer voor de buis om Heel Holland Bakt te kijken!
Voor de scherpe onder ons komt er op zondag altijd iets zoets en bij voorkeur een baksel online, dus ook vandaag!
Vorige week bracht ik een ‘oldie’ onder de aandacht: Heerlijke boterkoek met appel en nu is het tijd voor deze luchtige kwarkmuffins!
Lekekr zacht en goed gevuld! En zo klaar, wat wil je nog meer
Voor 12 stuks heb je nodig
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 140 gram rietsuiker
- 100 gram zachte (room) boter
- 10 el magere kwark
- 50 gram ongezouten (fijngehakte) noten
- 3 eieren
- 2 handjes cranberries
- 2 el kaneel
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.
Leg muffinvormpjes (papiertjes) in de muffinvorm.
Klop eerst de suiker los samen met de boter. Als het luchtig begint te worden voeg je de eieren toe.
Klop dit rustig door en voeg de kwark toe.
Dit wordt een luchtige, wittige massa.
Tijd om de kaneel en meel toe te voegen. Meng dit even door totdat alle meel goed is opgenomen.
Tot slot meng je de noten en cranberries erdoorheen.
Verdeel het beslag over de muffinbakjes.
Bak ze in 18-20 minuten goudbruin en gaar.