Labne (Turkse hangop met kruiden)
Geplaatst op
Een tijdje terug alweer (lees: met Pasen!) was ik op het Culy Food Festival. Hier maakte ik kennis met het lekkere dipje Labne. Labne is een soort hangop van Turkse yoghurt met lekkere kruiden.
Ik maakte een versie met muntolie, sumak & amandelschaafsel maar het kan met zoveel meer! Ik at hierbij een kruidig polenta-platbrood!
Ook maken? Hier de recepten.
Voor de labne
- Turkse yoghurt
- kaasdoek
- Geduld ;-)
- kruiden naar eigen wens
Laat de yoghurt (bijvoorbeeld 300-400 gram) zeker 4-5 uur uithangen in een kaasdoek. Het overgebleven vocht gooi je natuurlijk weg.
Smeer de yoghurt uit in een leuke schaal en breng op smaak met de kruiden.
De muntolie maak je door wat verse munt te vijzelen samen met 1 teentje knoflook en (lekkere!) olijfolie. In een schoon potje weken te bewaren :).
Voor het platbrood
- 75 gram speltbloem
- 1 tl bakpoeder
- zout naar eigen wens
- 40 gram polenta
- 60-70 ml water
- beetje olijfolie
- kruiden naar wens
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Kneed alle ingrediënten samen tot een bol.
Verdeel in 2-3 bolletjes.
Rol deze plat en bak ca. 15- 20 minuten gaar.