Lamsbout - perfectie bij 65 graden

Lamsbout - perfectie bij 65 graden

Geplaatst op

Dit heerlijke lammetje bereidde ik vorige week rond de Paasdagen. Ik ben wat later met de post, sorry ;-)! Ik maakte al eerder een lamsbout uit de oven . Deze variant is net wat anders, qua structuur en marinade.

Wij aten dit stukje vlees met rode rijst (gekocht bij de toko) en haricots verts! Het smaakte ons zo goed dat ik dit recept instuur voor een kookwedstrijd? Duim je mee en stem je op mij!??

Hier het recept:

Nodig voor 2-3 personen

  • 400 gram lamsbout (slager); op kamertemperatuur.
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1-2 el olijfolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 2-3 knoflookteentjes in plakjes
  • zout naar eigen smaak.
  • vleesthermometer

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Meng de balsamico-azijn met de olijfolie en wat zout.

Masseer dit om het vlees heen. Leg in eventuele openingen wat plakjes knoflook en de laurierblaadjes.

Laat dit even 10-15 minuten zo staan.

Het vlees gaat nu de oven in. Gebruik een vleesthermometer.

Bij ongeveer 45 minuten baktijd is de kerntemperatuur 65 graden Celsius en dus (vind ik) perfect rosé!

Ga jij dit ook maken?