Lamskotelletjes, slow-cooked
Geplaatst op
Voor deze heerlijke lamskotelletjes heb je nodig:
- 1 lamsrack (ca 3 kotelletjes per persoon)
- lepeltje boter
- kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of peterselie.
- Eventueel wat broodkruim.
Voorbereiding ca. 30 min. Bereidingstijd; ruim 1 uur.
Meng de boter met de fijngehakte (evt. gedroogde) kruiden tot een mooie pasta.
Maak de lamsrack schoon, er zit een soort hard vliesje die je met een scherp mes langzaam eraf kan trekken.
Vraag de slager, als je daar geen zin in hebt om de ‘botjes’ te Frenchen (het schoonmaken ).
Verwarm de oven voor op 70°C.
Als het vlees goed schoon is, smeer je het botermengelsel op het vlees.
Zo nodig voeg je wat broodkruim (of paneermeel) toe om het mengsel iets droger te maken.
Het moet goed ‘plakken’. Als het vlees helemaal ingepakt is bak je deze kort (in een koekenpan) aan alle kanten.
Daarna plaats je de vleesthermometer in het midden van het vlees.
Voor dit recept heb je een kernthermometer nodig die in de oven kan blijven. Het vlees is rosé zoals op de foto als de kernthermometer 52° C aangeeft. A
nders moet het op gevoel , maar dat moet het wat beter in de gaten gehouden worden. Aanrader!
Voor een iets minder rosé-kern iets langer in de oven.