Lasagna met gehakt, courgette en spinazie
Geplaatst op
Bijna weekend en zin in wat uitgebreider koken? Deze lasagna doet het altijd goed op tafel!
Voor vier porties heb je nodig
- 400 gram mager rundergehakt
- 1 grote courgette (geraspt)
- 100 gram verse spinazie
- 4 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels tomatentapenade
- 1 grote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Handje verse basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- Pakje lasagnabladen
- Geraspte kaas
Snij de ui en knoflook fijn. Bak deze samen aan in wat olijfolie. Voeg het rundergehakt toe en bak dit eventjes aan. Voeg nu de tomatenpuree, -tapenade en tomaten (in blokjes gesneden) toe. Laat dit lekker pruttelen. Breng het op smaak met de verse basilicum en eventueel wat extra zout e/o peper. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius. En pak een ruime ovenschaal. Rasp de courgette door de saus heen. Tot slot voeg de spinazie (eventueel fijngesneden) toe aan de saus. Begin met een laagje saus. Dan lasagnabladen, weer saus… je snapt het riedeltje! Eindig in ieder geval met een laag saus en bestrooi dit met geraspte kaas. Bak de lasagna in 30-35 minuten of totdat de lasagnabladen in ieder geval zacht zijn als je even prikt in de lasagna met een satestokje bijvoorbeeld.
Serveer met een lekkere frisse salade