Lasagna met gerookte zalm, pompoen en ricotta
Geplaatst op
Een anders-dan-anders lasagne! Bomvol groenten en lekker met dit koude weer. Natuurlijk wint een klassieke lasagne met een goede (homemade) bolognese- en/of bechamelsaus ook altijd.
Voor een portie voor 3-4 personen heb je nodig:
- 300 gram gekookte pompoenblokjes
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 250 gram ricotta
- 100 gram gerookte zalm
- Lasagne-bladen
- Geraspte kaas
- Snuf zout en peper
Schil de (fles)pompoen en snij in blokjes. Kook de blokjes gedurende 15-20 minuten tot deze ‘prakbaar’ zijn.
Terwijl de pompoen opstaat snipper je de ui en snij de knoflook + rozemarijn fijn.
Giet de pompoen af, breng op smaak met een snufje zout en meng de ui, knoflook en rozemarijn erdoorheen. Meng ook de ricotta door de pompoenpuree.
Ontdoe de tomaatjes van het kroontje en snij deze fijn.
Nu kan het stapelen beginnen en…. verwarm alvast de oven voor op 180 graden.
Begin met een laag pompoenpuree, dan wat tomaatjes.
Leg dan wat lasagnabladen neer. Dan weer pompoenpuree, tomaatjes, de plakjes zalm en vervolgens de lasagnabladen. Sluit af met pompoenpuree en rasp hier de kaas overheen.
Bak de lasagna in 25-30 minuten gaar!
Serveer met wat rauwkost bijvoorbeeld en…eet smakelijk!