Linzensalade met kip
Geplaatst op
Linzen zijn verschillende soorten te verkrijgen! Je hebt de donkergroene, de de Puy lins of de rode linzen bijvoorbeeld. De rode linzen zijn ‘meer’ geschikt voor een soep, maar (tussen ons). Als je ze iets minder lang kookt, kun je ze ook prima door een salade verwerken of door kleine köfte (die pittige gehaktballetjes).
In deze salade zijn de Puy linzen verwerkt. Deze heb ik eerst een paar uur laten weken, waarna ik ze gekookt hebt. Je kan ze vast ook in blik kopen natuurlijk.
Voor twee goede porties heb je nodig:
- 1 grote kop de Puy Linzen (of anders blikje van 400 gram uit de supermarkt)
- 1 stukje kipfilet
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1-2 tomaten
- paprika- en cayennepoeder
- snufje komijnzaad
- zout en peper naar smaak.
Kook de linzen zoals genoemd of laat ze uitlekken als je ze uit blik hebt. Deze -uit blik- kun je gewoon direct zo opeten.
Snij de kip in stukjes en bak deze goudbruin & gaar samen met de rode ui + knoflook. Breng de kip op smaak met de paprika- en cayennepoeder. Voeg ook de komijnzaad toe. Als de kip gaar is bak je 1-2 tomaatjes mee. Deze bak je mee totdat ze wat zachter worden.
Dit eenmaal klaar?
Roer dit door de linzen heen. Serveer koud of warm.
Ook lekker met wat nootjes of wat geitenkaas/feta.
Tip: varieer ook eens met kruiden als Ras el Hanout of voeg stukjes dadels/rozijnen toe aan je salade